woensdag 3 juni 2009

Martha en de hondenschool

Ons Martha is ondertussen bijna zeven maanden oud. Het wordt een hele belhamel die toch zo ontzettend koddig kan zijn. Drie keer per week gaan we naar de hondenschool, of dat proberen we toch als er niks anders tussenkomt.

Ons Martha gaat heel graag naar de hondenschool, er is maar een iets waar ze zo verschrikkelijk tegen op ziet en dat is het aanlijnen. Hoe graag ze ook meegaat naar school, naar de bomma of gewoon gaan wandelen, de lijband blijft voor haar een ware marteling.

Autorijden daarentegen is haar dada. Dan zit ze naast me te kijken naar wat we passeren. Vooral opvliegende duiven en overstekende poezen zijn hééééél interessant. Ook als we moeten wachten aan het rood licht (meestal drie keer op rij) zit ze steeds te loeren naar de auto's naast ons. Al menig rare blik gezien als de chauffeur zich realiseert dat er een hond naast hem zit!


Martha is in de school al 'gepromoveerd' naar de A-groep. Niet dat het een echte promotie is, want de A staat voor Allesbehalve intelligent. De domme hondjes dus. Nu ja, als je een tophond wil voor wedstrijden, moet je zowiezo al geen epagneulleke kiezen.
Wat kan ons Martha al allemaal? Zitten, liggen, springen, klimmen, snoepjes eten....

Alleen de apport die wil nog niet zo goed lukken in school. En zeggen dat ze dat hier thuis bijna iedere dag doet!
Martha heeft ook een vaste kameraad in de hondenschool, de Frokkie. We zeggen vaak dat er nog een speciale groep voor hen zal moeten worden opgericht, ze zijn alletwee niet de beste leerlingen die er zijn. Frokkie zit nu nog in de puppyklas, maar zal weldra ons Martha komen vervoegen. Ik hou nu mijn hart al vast want die twee samen, dat worden weer leuke lessen.

1 opmerking:

sollie zei

hahaha, klinkt superleuk