dinsdag 19 februari 2008

Laatst hadden mijn moeder en ik het erover dat we blij zijn om in het 'rijke' westen te wonen, omdat er toch een paar luxe-artikelen zijn die we niet zouden kunnen missen. Mensen zeggen altijd dat ze niet veel nodig hebben om te overleven, maar als je dan eens begint op te sommen wat je echt niet zou kunnen missen, dan kom je toch aan een lange lijst.
Ik zou zeker niet zonder een bed kunnen. Al is het bed maar een matras op de grond, daar zou ik ook mee blij zijn. En een stoel, man, wat een luxe is een stoel.

En sinds dit weekend zijn we tot een vaststelling gekomen. We kunnen niet zonder warm water!!! Jammergenoeg ondervinden we dit nu aan den lijve, nu onze boiler dit weekend de geest gaf. Het gaf in de eerste plaats wel een hilarisch scène, aangezien ons moeder net in bad zat zaterdagavond toen er enkele zekeringen sprongen en ons hele huisje in een duisternis werd gehuld. Mijn moeder vlug een kaarsje gebracht om haar toch veilig uit bad te laten stappen en dan op zoek naar de boosdoener in onze zekeringenkast.

Gelukkig is het slechts de weerstand die kapot is, maar dat stukje moeten ze bijbestellen en dat kan een paar dagen duren. En die paar dagen zijn genoeg om ons te laten beseffen hoezeer je warm water gebruikt in het dagelijkse leven. De afwas doen, je haar wassen, kuisen, ... Dat dat stuk maar vlug in onze boiler zit.

Ondertussen ga ik morgen eens lief lachen naar de bomma en vragen of ik een douchke bij haar mag nemen.

1 opmerking:

Caroline van Scrap2be zei

En, wat zei de bomma? Bij ons is het altijd een gok om te doucen. Ofwel is het heet ofwel ijskoud... Nochtans hebben we een thermostatische kraan, maar dat helpt precies niet... Soms vullen wij het bad zelfs met de waterkoker. Zielig, he! Maar ik zou het nog veel erger vinden zonder stempels en inkt, lol!