vrijdag 24 augustus 2012

een tasje gemaakt

Ik heb mezelf een nieuwe naaimachine cadeau gedaan en die moest ingewerkt worden. Met de handleiding naast me begon ik aan een tas voor Veerle. Het is een tas op scrapformaat, dus ik hoop dat hij van pas komt met de vele crops.
 
De buitenstof is gemaakt van een stof die ik kocht in de Ikea een heel eind terug.  
 
 
Het zwarte lint is een lint dat eigenlijk uit mijn scrapbookstapel komt. Veerle en ik hadden het er nog over gehad dat we het moeilijk te gebruiken vonden in het scrappen. Dus kon ik het niet laten liggen. Toen ik de oranje stof zag met de zwarte tekening, wist ik gewoon dat het lint erbijhoorde. Het zwarte lint gaat aan beide zijdes rond de tas, maar aan de zijkant heb ik de stof samengenomen, zodat het zwarte lint voor- en achterkant tegen elkaar houdt, geeft een kleine verfijning aan de tas.
 

 
 
De binnenstof van de tas haalde ik bij In de Beer in Harelbeke. Wat een zalige stoffenwinkel is me dat zeg! Ik ging daar als klein meisje al met de bomma stof kopen. Met de paplepel ingegoten dus, dat naaien. De stof deed me denken aan de Pyrus lijn van Basic Grey, dus ideaal voor een scrapper. 
 
 
 
 
De binnenkant heb ik voorzien van een lint in een strop, zodat je de zak kunt toestroppen, ideaal als je ergens heen gaat en geen hebberige handjes in je tas wil. 
 
 
 
En tenslotte de finishing touch. Om te voorkomen dat het lint in de strop verdwijnt, heb ik twee parels aan de uiteindes geregen.